Tillverkning
På vårt lilla destilleri sker hela tillverkningen av våra drycker. Vår destillator står i all sin skönhet i skyltfönstret och är du tålmodig och trotsar utomhusvädret så går det faktiskt att beskåda hela processen på en dryg halvmeters avstånd om man är tålmodig.

Vår destillator är en eluppvärmd ungersk kombinerad Pot-Still och kolumndestillator som rymmer 95 liter. Det innebär att det går att växla mellan en traditionell destilleringsmetod som används vid whisky, gin eller cognaxtillverkning till en mer avancerad variant som används då slutprodukten ska vara extra "ren" såsom Vodka.

Även om 95 liter låter stort så är det mer eller mindre en leksak i jämförelse med de flesta av våra kollegor i branshen. Den stora fördelen med en sådan storlek är dock möjligheten av kunna göra riktigt små experimentsatser på 10 flaskor. Detta är nästan det roligaste som finns.

Vatten i världsklass? Självklart så är vattnet avgörande i vad en dryck får för egenskaper och smak. Ta Vodka som exempel - 60% av volymen utgörs av vatten och alkoholen ligger i klar minoritet. VI är stolta att kunna använda oss av Mälarens vatten direkt ur kranen för spädning av alla våra produkter.
Utan att ta upp för mycket textutrymme är detta verkligen ingenting att ta för givet. Ett exempel är nästgårds i Storbritanien där kalkhalten är ett så stort problem att vattnet behöver destilleras eller åtminstone avjoniseras innan användning.
